Søppeltanker

Fem om dagen

Enhver som tar seg en tur på stranda, eller for den saks skyld de fleste andre steder, vil lett se at plastavfall er et stort problem for miljø og dyreliv. Vi kan også jevnlig lese om dyr som vikler seg inn i garn eller plasthvaler. Faktisk hevder noen forskere at det kan være mer plast enn fisk i havet i år 2050. I tillegg viser forskning at 95% av havhestene (en sjøfugl) har plast i magen.

 

De fleste kjenner begrepet «Fem om dagen» når det er snakk om frukt og grønt, kanskje burde man ta det i bruk når det er snakk om plastsøppel også. Plukker man med seg fem plastbiter når man er ute og går er mye gjort.

 

GummiGunnar nærmest drukner i plast på stranda.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *